top of page
  • Writer's pictureScenit

Tillsammans skapar vi Kulturnatten!


Kulturnatten är en årligen återkommande kväll då staden fylls med kultur och upplevelser, prova-på verksamhet och workshopar. En gemensam manifestation för all den kultur som sker dagligen i Örebro! Örebro kommun har ett övergripande ansvar för Kulturnatten och tillsammans med alla deltagande aktörer fyller vi staden med kulturupplevelser den 25 oktober.


Varje dag året runt skapar och upplever örebroarna kultur tillsammans. Det kan handla om att sjunga i kör, repa med sitt band, skapa och ställa ut konst, dansa med sina vänner, gå en amatörteaterkurs och mycket mycket mer.


– Under Kulturnatten får publiken möjlighet att upptäcka mycket av all den kultur som skapas varje dag, fast under en och samma kväll, säger Josiane Saade, kulturproducent på Kultur- och fritidsförvaltningen.


Från och med i år kommer vi att arbeta för att bredda Kulturnatten och involvera fler aktörer och även rikta sig till en bredare målgrupp. Fler institutioner, organisationer och föreningar kommer att delta.


Gillar du jazz eller punk eller kanske både och? Har du alltid velat gå på en konstvernissage men inte kommit dig för att gå? Vill du lyssna till en författare som berättar om sin skapandeprocess? Eller vill du bara uppleva något helt oväntat och besöka en plats du kanske aldrig varit på förut? Kulturnatten ska helt enkelt erbjuda något för alla, oavsett ålder och bakgrund.


– Tillsammans skapar vi Kulturnatten och visar upp all den kultur som hela tiden pågår på scener, i replokaler, i ateljéer, på mötesplatser och andra väntade och oväntade platser i Örebro, säger Anton Johansson (S), ordförande Kultur- och fritidsnämnden.


Kulturnatten 25 oktober 2024


Den 25 oktober med start kl. 18 är det dags. Alla programpunkter är kostnadsfria.


De aktörer som är med på Kulturnatten presenteras löpande på orebro.se/kulturnatten.


Kontaktperson

Josiane Saade, kulturproducent, Kultur- och fritidsförvaltningen

6 views

Comments


bottom of page