top of page

VÅRA STUDIEFÖRBUND

ABF

ABF har musikhus, rockskolor och  replokaler runt om i länet. Hos oss kan du repa i utrustade replokaler självständigt eller med hjälp av handledare, spela in och lära dig producera i våra studios och även få göra musikvideos!

 

Bor du på en ort där vi inte har något musikhus? Du kan ändå få stöd av ABF, till exempel med kostnadsersättning för replokal.

4. ABF.png

STUDIEFRÄMJANDET

Varje år samlas över 200 000 deltagare i våra studiecirklar och kurser. Vårt stöd kommer från statens och kommunernas anslag till folkbildning.

Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige. 

Studiefrämjandet är en ideell förening grundad på våra 19 medlemsorganisationer och deras demokratiska inflytande. Med en särskild inriktning mot ökad kunskap om natur, djur, miljö och kultur arbetar vi aktivt med hållbar utveckling.

Utifrån ett demokratiskt synsätt hävdar vi allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning.

 

I all vår verksamhet ska vi främja mångfald och motarbeta främlingskap och rasism. Alla ska känna att de är välkomna till Studiefrämjandet!

2._Studiefrämjandet.png

SENSUS

Sensus har länge jobbat framgångsrikt för att sätta kultur och musik på kartan i Örebro län. I vårt aktivitetshus Tegelbruket i Örebro finns grymma möjligheter att genomföra det du vill oavsett om det gäller att arrangera, DJ:a, spela live, repa, jobba med hiphop och beats, lära dig live- eller studioljud, fotografera, filma, göra en utställning eller en podcast, eller bara göra skillnad.

3. Sensus.png

Kontaktperson

_dsc4199_webb_1.336bc2e9.fill-500x500_ed

JENS HELLMAN

Verksamhetsutvecklare

jens.hellman@sensus.se
019-19 27 58
070-462 48 18

BILDA

Vi är ett studieförbund som erbjuder studiecirklar, kulturprogram och andra sociala mötesplatser. Vårt jobb är att ta tillvara våra medlemsorganisationers och enskilda människors drivkraft och möjliggöra deras – och dina – idéer och initiativ.

 

Med stöd från oss får människor med olika bakgrund möjlighet att mötas kring frågor, och i sammanhang, som rör kultur och livet i stort. Vi vet av erfarenhet att det är i mötet med andra, som vi lär av varandra. Genom att bilda gemenskap, bildar vi för livet.

Kontaktperson

307139463_10160469832498698_1026660954207108539_n_edited.jpg

SIMON LEDSTAM

Verksamhetsutvecklare

simon.ledstam@bilda.nu
019-601 53 59

073-928 85 77

Bilda Logo.png

STUDIEFÖRBUNDET VUXENSKOLAN

Letar du efter en fräsch replokal så hjälper SV till! Vi arrangerar spelningar, utbildningar och clinics. Vi har även ett stort antal studios som vi samarbetar med. Varför inte gå en studioutbildning och spela in en egen demo med bandet.

 

För tillfället samarbetar SV med över 80 band i Örebro Län. SV kan också hjälpa till med digital distribution av er musik, trycka skivor, rabatter på marknadsföringsmaterial, hitta spelningar och rabatter på 4Sound.

 

Gör som många andra föreningar och band, kontakta oss så hjälper vi till med utbildningar och lokaler, samt ett stort nätverk. För tillfället finns även möjligheten att bygga sin egen lokal i ett av våra stora musikhus i Örebro.

Kontaktperson

6797-Fredrik Wallin_SV Örebro län_Kontaktsidan1500x750_edited_edited.jpg

FREDRIK WALLIN

Avdelningschef

fredrik.wallin@sv.se

076-100 05 12

1. Vuxenskolan.png

Få stöd av ett studieförbund

Få hjälp och stöttning
Av ett studieförbund kan du som verksam inom kulturformer som musik. dans, film, teater och annat få stort stöd i allt från att hitta lokaler att kunna vara i till ekonomiskt stöd för att du ska kunna fortsätta göra det du älskar. Scenits medlemsorganisationer är alla studieförbund som är engagerade kompetenta och har ett brett nätverk i hela landet som du kan dra nytta av. 

Öppnar många dörrar
Flera av studieförbunden har lokaler och utrustning tillgängliga för verksamhet inom en rad olika kulturformer, som replokaler, filmutrustning, danslokaler och mycket annat. De skapar också många olika kulturarrangemang där du får möjlighet att visa upp det du gör och brinner för. 

Är du verksam inom kultur i Örebro län rekommenderar vi dig starkt att ansluta dig till ett av studieförbunden nedan!

rf-sisu.png

RF SISU

RF SISU Örebro län är studieförbundet som riktar sig mot idrottsrörelsen. Vi hjälper föreningar att utvecklas med hjälp av folkbildning och mot samma mål och riktlinjer som Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas samtliga 19 distrikt i landet. Vi erbjuder livslångt lärande med både nyfikna och kritiska frågor i fokus, och med ständigt ifrågasättande av givna sanningar. Vår folkbildning ger perspektiv, inkluderar och bidrar till förändring, samt kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas. Kärnan i vår verksamhet består av dialogen i det mänskliga mötet, där varje deltagare är medskapare. RF-SISU Örebro län vill att idrott ska vara för alla – hela livet! 

NBV

Vi är ett studieförbund som tror på kraften i ett fritt och frivilligt bildande!

Vi vet att kunskapstörsten är större än någonsin, vi människor är nyfikna! Samtidigt kryllar vårt land av människor med spridda kunskaper och som är villiga att dela med sig av sin tid. Det är där vi kommer in. Vi på NBV har över 6000 cirkelledare över hela landet som hjälper dig att lära dig det du vill, eller utvecklas inom det du vill – oavsett om det gäller träsnideri, mönsterpassning, merengue eller svenska för vårdpersonal. I våra studiecirklar finns det alltid något att lära!

Kontaktperson

tobias-mattsson_nbv_edited.jpg

TOBIAS MATTSSON

Verksamhetsutvecklare

tobias.mattsson@nbv.se
019-670 83 14

073-801 83 00

nbv_logo_VIT.png

MEDBORGARSKOLAN

Medborgarskolan i Örebro län har en bred verksamhet inom alla kulturområden. Hos oss hittar du teater, dans, konst, samtal och musik i en massa härliga uttryck och former. Vi är alltid nyfikna och sugna på att starta samarbeten för att växa och lära.

 

Inom musiken har vi tre olika musikhus i Örebro med totalt över 30 replokaler som passar alla genrer. För den som har behov går det bra att låna både instrument och PA, perfekt för dig som kanske precis startat ett band och vill prova på. Vi lyssnar på era idéer och samarbetar med olika arrangörer för att fixa spelningar och hjälper till med t.ex. inspelningsstudios och coachning.

 

Vår idé är att låta er grupp utvecklas och inspireras inom alla kulturområden.
Vi vet att ny kunskap väcker mod och skapar möjligheter! Hör av dig till oss!

Kontaktperson

image001_edited.jpg

KARIN WISTRAND

Verksamhetsutvecklare

karin.wistrand@
medborgarskolan.se

019-764 14 29

6. Medborgarskolan.png
bottom of page