FÖRENINGEN

Föreningen Scenit
Orgnr: 802432-3928

Bankgiro: 5905-3413
Registrerad för F-skatt

BESÖKSADRESS

Järnvägsgatan 8
703 62 Örebro

E-post: info@scenit.se

VÅRA STUDIEFÖRBUND
FÅ STÖD AV ETT STUDIEFÖRBUND

Få stöd av ett studieförbund

Få hjälp och stöttning
Av ett studieförbund kan du som verksam inom kulturformer som musik. dans, film, teater och annat få stort stöd i allt från att hitta lokaler att kunna vara i till ekonomiskt stöd för att du ska kunna fortsätta göra det du älskar. Scenits medlemsorganisationer är alla studieförbund som är engagerade kompetenta och har ett brett nätverk i hela landet som du kan dra nytta av. 

Öppnar många dörrar
Flera av studieförbunden har lokaler och utrustning tillgängliga för verksamhet inom en rad olika kulturformer, som replokaler, filmutrustning, danslokaler och mycket annat. De skapar också många olika kulturarrangemang där du får möjlighet att visa upp det du gör och brinner för. 

Är du verksam inom kultur i Örebro län rekommenderar vi dig starkt att ansluta dig till ett av studieförbunden nedan!

Letar du efter en fräsch replokal så hjälper SV till! Vi arrangerar spelningar, utbildningar och clinics. Vi har även ett stort antal studios som vi samarbetar med. Varför inte gå en studioutbildning och spela in en egen demo med bandet.

För tillfället samarbetar SV med över 80 band i Örebro Län. SV kan också hjälpa till med digital distribution av er musik, trycka skivor, rabatter på marknadsföringsmaterial, hitta spelningar och rabatter på 4Sound. Gör som många andra föreningar och band, kontakta oss så hjälper vi till med utbildningar och lokaler, samt ett stort nätverk. För tillfället finns även möjligheten att bygga sin egen lokal i ett av våra stora musikhus i Örebro.

 

Studieförbundet Vuxenskolan

Vi är ett studieförbund som erbjuder studiecirklar, kulturprogram och andra sociala mötesplatser. Vårt jobb är att ta tillvara våra medlemsorganisationers och enskilda människors drivkraft och möjliggöra deras – och dina – idéer och initiativ.

Med stöd från oss får människor med olika bakgrund möjlighet att mötas kring frågor, och i sammanhang, som rör kultur och livet i stort. Vi vet av erfarenhet att det är i mötet med andra, som vi lär av varandra. Genom att bilda gemenskap, bildar vi för livet.

 

Bilda

Studiefrämjandet i Örebro län har konsertlokaler, replokaler och musikkurser på flera orter. I Lindesberg och Örebro har vi inspelningsstudios där du kan få hjälp att skapa musik eller producera själv.

Har du projektideer, spelar du i egen lokal eller vill du arrangera spelningar eller festivaler? Ring eller maila oss, vi kan stödja på många sätt och hjälper dej redan från planeringen.

Studiefrämjandet

Sensus har länge jobbat framgångsrikt för att sätta kultur och musik på kartan i Örebro län. I vårt aktivitetshus Tegelbruket i Örebro finns grymma möjligheter att genomföra det du vill oavsett om det gäller att arrangera, DJ:a, spela live, repa, jobba med hiphop och beats, lära dig live- eller studioljud, fotografera, filma, göra en utställning eller en podcast, eller bara göra skillnad.

Kontakt: Jens Hellman, jens.hellman@sensus.se, telefon 070-4624818, eller se Sensus.se/orebro

Sensus

ABF har musikhus, rockskolor och  replokaler runt om i länet. Hos oss kan du repa i utrustade replokaler självständigt eller med hjälp av handledare, spela in och lära dig producera i våra studios och även få göra musikvideos! Bor du på en ort där vi inte har något musikhus? Du kan ändå få stöd av ABF, till exempel med kostnadsersättning för replokal.
 

ABF

Medborgarskolan i Örebro län har en bred verksamhet inom alla kulturområden. Hos oss hittar du teater, dans, konst, samtal och musik i en massa härliga uttryck och former. Vi är alltid nyfikna och sugna på att starta samarbeten för att växa och lära.  Inom musiken har vi tre olika musikhus i Örebro med totalt över 30 replokaler som passar alla genrer. För den som har behov går det bra att låna både instrument och PA, perfekt för dig som kanske precis startat ett band och vill prova på.  Vi lyssnar på era idéer och samarbetar med olika arrangörer för att fixa spelningar och hjälper till med
t ex inspelningsstudios och coachning. Vår idé är att låta er grupp utvecklas och inspireras inom alla kulturområden.
Vi vet att ny kunskap väcker mod och skapar möjligheter! Hör av dig till oss!

 

Medborgarskolan